המנגו עשיר מאוד בוויטמין C שהכרחי למערכת חיסון בריאה וחזקה, כמו כן מכיל גם כמות יפה של ויטמיני B – המסיעים גם הם בחיזוק מערכת החיסון. במנגו יש כמות גבוהה של נוגדי חימצון,פיטוכימיקלים שמספקים הגנה מפני גידולים סרטניים. הוא טוב לבריאות העיניים מכיוון שהוא עשיר בוויטמין A שתורם גם למראה העור והשיער בשילוב של ויטמין E ובטא קרוטן. הבטא קרוטן, נוגד חימצון חשובגם במניעת מחלות לב וכלי דם ושומר על מערכת הלב. הכמות הגדולה של ויטמין B6 עוזרת לתפקוד המוח ומשפרת את הזיכרון . וכן כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ושל אנזימי עיכול, המסייעים לתפקוד עיכול תקין, פירוק המזון ומניעת סימפטומים כגון עצירות, נפיחות, גזים וכדומה. לסיבים התזונתיים במנגו תפקיד נוסף , הם מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בדם. האשלגן שבו מאזן את לחץ הדם, ויש בו גם כמות קטנה של מגנזיום ונתרן.
מצוין להכנת שייקים וגלידות.וכן כפרי טרי (ללא הפשרה).
.