ירקות ופירות קפואים מהדרין | ללא חרקים

על הקפואים

על הקפואים
פירות קפואים
ירקות קפואים

קצת על יתרונותיהם וחשיבותם של פירות וירקות קפואים במטבח הביתי

  1. מגוון – בניגוד לפירות וירקות טריים, בקפואים יש לנו זמינות למגוון רחב לאורך כל השנה בלי כל קשר לעונה. כך שאנו נהנים במשך השנה כולה ממגוון רחב של ויטמנים , מינרלים וסיבים תזונתיים.
  2. זמינות והתעסקות – עם פירות וירקות קפואים מתקצר משמעותית זמן ההכנות עד להגשה. הם מגיעים אלינו כבר שטופים ,ממוינים, קלופים וחתוכים. הירקות עוברים גם שלב של חליטה – בישול קצר מאוד במים רותחים או קיטור, ולכן זמן הבישול של ירק קפוא קצר משמעותית מזמן בישול ירק טרי.
  3. פסולת – כמו שאמרנו הם מגיעים אלינו כבר קלופים אנחנו מקבלים נטו פרי וכן יש פחות פסולת בגלל ריקבון או חוסר שימוש.
  4. בשלות– הפירות הקפואים נקטפים בשיא בשלותם לעומת הפרי הטרי שלרוב נקטף עוד לפני שהגיע לבשלותו ופעמים עובר הבחלה.
  5. ערך תזונתי– חינכו אותנו שטרי הוא הטוב ביותר. זה עדיין נכון ותמיד יהיה נכון, בתנאי שמשך הזמן שחולף מהקטיף ועד האכילה של הירק הוא שעות ספורות בלבד. אלא שבפועל, מזמן הקטיף ועד למקרר הביתי עובר הפרי או הירק מסע של ימים, לעתים תוך אחסון ממושך, חלקו בקירור, שבמהלכו אובדים באופן מאד משמעותי אבות מזון ורכיבים חיוניים רבים. לכן הפירות והירקות הטריים שאנו קונים אמנם בריאים, אך פחות בריאים משנדמה לנו. יש בהם ערכים תזונתיים, אך לאו דווקא מקסימליים. לפי מחקרים שונים, פירות וירקות קפואים שומרים על הערכים התזונתיים והבריאותיים שלהם. הסיבה לכך היא הזמן. או יותר נכון “הזמן שקפא”. פירות וירקות שנבחרים להקפאה נקטפים בשיא בשלותם – כשהם מלאים בוויטמינים ומינרלים. הם מוקפאים שעות ספורות לאחר הקטיף, כשהם בשיא טריותם, כך שמה שאנחנו אוכלים בסופו של דבר עשיר בכל טוב.

ויטמין C -בפרי וירק טרי ככל שזמן האחסון ארוך יותר כמות הויטמין C הולכת ופוחתת, לא כך בפרי או בירק הקפוא. רמת הויטמין C נשמרת כמו בשעת הקטיף.
מינרלים ואנטי אוקסידנטים– פעמים רבות הפרי או הירק הטרי נקטף טרם בשלותו מצב שמונע ייצור של חלק מהמינרלים ונוגדי חמצון בניגוד לפירות הקפואים שנקטפים בשיא בשלותם ועם מקסימום מינרלים ונוגדי חמצון. הירקות עוברים גם שלב של חליטה תהליך שגורם לעליה בכמות נוגדי החמצון ובטא קרוטן.

שתפו עם חברים
שינוי גודל גופנים
ניגודיות