קיש ברוקולי ועגבניות שרי
מצרכים
בצק:
100 גרם חמאה
1.5 כוס קמח
1 כפית מלח
1 ביצה
מלית:
1.5 כוס פרחי ברוקולי
1.5 כוס עגבניות שרי
2 ביצים
1 שמנת מתוקה
1/2 שמנת חמוצה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
מלח
פלפל
אופן ההכנה
בצק:
בתוך קערת מיקסר שמים את החמאה והמלח ומערבבים עם וו גיטרה.
מוסיפים את הקמח עד שמתקבלים פירורים.
מוסיפים את הביצה עד שמתקבל כדור בצק.
שמים בתוך ניילון נצמד לשעה במקרר.
מלית:
מבשלים את הברוקולי בסיר קטן עם מים רותחים ומלח כ-7 דקות עד שהברוקולי רך אך לא מתפורר.
מסננים ומקררים.
מערבבים את שאר המצרכים (ללא עגבניות) בתוך קערה ומניחים בצד.
מרדדים את הבצק ומניחים בתוך תבנית פיי בקוטר 26 ס”מ.
מחוררים את הבצק עם מזלג.
מניחים את הברוקולי החתוך.
שופכים את התערובת .
מניחים את העגבניות שרי החצויות כשהקליפה כלפי מעלה.
מחממים תנור ב180 מעלות מראש.
אופים כחצי שעה עד שהקיש יציב למגע.
לבריאות!